Як з'явився перший мінітрактор

  Коли заводи проектують нову модель минитрактора, модифікації можуть піддаватися лише частина вузлів. Також можуть вносити нові вузли, які раніше не встановлювалися.

Але всі інші вузли і агрегати не винаходяться ще раз, а за основу беруть уже існуючий мінітрактор. З цього можна говорити, що мінітрактор для газону має свій родовід, яку в цій статті ми спробуємо описати.
Як з'явився перший мінітрактор

Коли заводи проектують нову модель минитрактора, модифікації можуть піддаватися лише частина вузлів. Також можуть вносити нові вузли, які раніше не встановлювалися. У міні-тракторів МТЗ-80 впровадили 77 винаходів, двадцять один патент (авторський) були зареєстровані за межами СРСР, такі винаходи були світового масштабу.

Але всі інші вузли і агрегати не винаходяться ще раз, а за основу беруть уже існуючий мінітрактор. З цього можна говорити, що мінітрактор для газону має свій родовід, яку в цій статті ми спробуємо описати.

Для того щоб не розповідати про всі модифікації і варіанти, за основу візьмемо мінітрактор з 3-х точковим навісним механізмом. Як показала історія, всі вони походить від 1-ої моделі.

Гаррі Фергюсон є єдиним винахідником 3-х точкового навісного механізму, що складається з 2-х тяг, ВВП (валу відбору потужності) і головного кріплення. Гаррі Фергюсон - ірландський кваліфікований інженер, який починав з того, що продавав мінітрактор для дачі колишнього вживання, і з часом придумав як їх можна поліпшити. Великобританія і Сполучені Штати Америки на початку двадцятих роком знали про винахід цього інженера, але масово техніка не проводилася.

Фергюсону тільки в 1938 р вийшло випустити мінітрактор для посадки картоплі Форд з його навісним механізмом. На жаль, в сорокових роках між корпорацією Форд і інженером з'явився якийсь конфлікт. В результаті конфлікту Фергюсону вдалося відсудити у партнерів десять мільйонів доларів, хоча хотів в кілька разів більше, і заснував свою власну організацію в 1949 р Через кілька років була створена компанію Массей-Фергюсон, яка випускає мінітрактор для саду та по сьогоднішній день.

Моделі мінітракторів, які випускають Massey-Ferguson, стали задавати певний тон всім іншим виробникам сільськогосподарської техніки. Це показувалося в тому, що, наприклад, компанія John Deere була змушена створити власні способи підйому гідравлічного навісного обладнання. Таким чином з'явилася модель «R» з унікальною системою PowerTroll, яка нагадує звичайний шестерний ВОМ, який встановлюється на сьогоднішній день на різноманітних міні-тракторів, які продаються в Україні на сільськогосподарському ринку.

Але, як ми можемо бачити, John Deere зміг наздогнати Massey-Ferguson. Такі моделі, як John Deere 60 і MF-35 дуже схожі, трьохточкове заднє кріплення для навісного обладнання стало загальним стандартом для всіх мінітракторів в світі.

 

Перші минитрактора в світі

 

Найперший мінітрактор для будинку в світі, якщо його можна так назвати, винайшли в 19-му столітті і звичайно він працював на поровом моторі. Вчений з Великобританії Вільям Говард експлуатував легковий автомобіль для проведення сільськогосподарських робіт на своїй ділянці. І через кілька десятиліть таких машин було більше 2000 одиниць.

У 1858 році американський вчений Міллер спроектував гусеничний мінітрактор, з яким, в 1858 р, він брав участь в сельхоз виставці міста Мерісвілл (США), і отримав велику премію за оригінальне винахід.

Перший мінітрактор, який працював на нафтопродуктах був винайдений в 1892 році Джоном Фроліх.

Першим Трактори, який був придатний до роботи в 1902 році винайшов Ден Елборн. Трактор був триколісним, легким і потужним. Він міг використовуватися для безлічі сільськогосподарських робіт. За весь час таких міні-тракторів було зібрано близько 500 одиниць. Інтернет магазин Агромото з радістю може надати Вам більше інформації з цього питання, а також порадити в покупці мінітрактор для дачі ціна якого буде набагато нижче ніж в інших інтернет магазинах.